Seizoen 2, aflevering 0

In gesprek met 12 spirituele practitioners over spirituele metamorfoses

door | mrt 17, 2021

Het woord spiritualiteit is afgeleid van het Latijnse spiritus, ofwel geest. Spiritualiteit wijst dan ook op het werken aan de geest, met of zonder religieuze bedoelingen. Hoewel beide termen vaak in één adem genoemd worden, zijn ze niet persé met elkaar verbonden. Spiritualiteit gaat over persoonlijke bewustwording en ontwikkeling. Spirituele personen denken na over belangrijke levensvragen. Ik ga met ze in gesprek en in praktijk. Met het volgen  van deze verhalen volg je tevens mijn spirituele reis.

The spiritual life does not remove us from the world but leads us deeper into it.”

Over dit seizoen 

 

Spiritualiteit, het woord alleen is voor sommige mensen al lastig. Je tong struikelt erover en de betekenis is voor velen vaag. De eerste gedachte die mensen vaak krijgen is wierook, mediteren en boeddha beelden. Tot een paar jaar geleden was ik ook zo iemand. In mijn vorige relatie was er geen ruimte voor en was alles al gauw zweverig. Dus ik hield mezelf er ver van vandaan. Nu ben ik getrouwd met een spirituele man en die is niet zomaar op mijn pad gekomen weet ik inmiddels. Deze fase van mijn leven is er ruimte ontstaan om voor mezelf te gaan ontdekken wat spiritualiteit is. Uiteraard begon ik ook met mediteren en wierook… en een altaartje en engelenkaarten. En daar is helemaal niets mis mee. Inmiddels gaat spiritualiteit over meer. Over energie channelen, synchroniciteit en signalen uit het universum herkennen. Maar ik ben lerende, en eager en op zoek naar meer. 

Daarom heb ik 12 spiritual practitioners uitgenodigd voor dit seizoen om me meer te vertellen en leren over spiritualiteit. Wat is het? Hoe ga je om met informatie die je doorkrijgt? Wat zorgde ervoor dat je er je werk ervan hebt gemaakt en nog veel meer! Ik hoop jullie dit seizoen te inspireren, dat je misschien iets leert en iets meeneemt uit deze podcast. Ik hoor graag wat je ervan vindt! 

Veel luisterplezier. 

Eerdere afleveringen, seizoen 2

Eerdere afleveringen, seizoen 1

0 reacties