Over Iris 

STORYTELLING | PODCASTING | COACHING | VERBINDER
1966 | ELST | GETROUWD MET ANDROS | BONUS MAM VAN KHALIL | INOAH, THE DOG | CREATIEF | MUZIEK | ONDERNEMEN | OP REIS

You do not just wake up and become the butterfly. Growth is a process.
– Rupi Kaur
.”

Klankschaal

Over de Podcast

Over de podcast

Tot 2018 had ik nog geen benul wat een podcast was. Oke, ik kende het woord en het was iets met radio maar daar hield het wel mee op.

Tot ik Andros leerde kennen. Hij had (en heeft) een podcast, The Marketing Geeks. Ik was een keer te gast en begon regelmatig naar zijn show te luisteren. Je kent het wel, verliefd en ‘dwelling on the voice’. Nadat ik een tijd thuis kwam te zitten vanwege een burn-out vroeg hij me of ik de productie op me wilde nemen.

Zo geschiedde. Ik regelde de gasten, de opnames en de social media. Een tijd lang kondigde ik de nieuwe gasten en onderwerpen aan en ik kreeg er lol in.  Op mijn vele wandelingen begon ik ook naar andere podcasts te luisteren. 

Veelal over persoonlijke ontwikkeling,  maar ook verhalen; van true crime tot de liefde. Heel divers en ik luister zowel Amerikaanse/Engelstalige als Nederlandse podcasts.

Toen ontstond bij mij het idee om mijn eigen podcast te maken. Het moest gaan over mensen, transformaties (maar die naam was al geclaimd) en ik wilde alles zelf doen.

En er komt heel wat kijken bij het maken van een podcast, helemaal als je van scratch begint en alles moet leren.

Ik heb ontdekt dat ik zowel het interview- gedeelte als de techniek super leuk vind. Ik groei in het interviewen en het editten gaat steeds sneller. Ik heb gekozen voor verhalen wat ‘automatisch’ betekent dat mijn podcasts wat langer zijn.  Het produceren van 1 aflevering van opname tot en met uitzenden,

 

 

inclusief social media etc. neemt zeker 10 tot 12 uur in beslag. Het is een tijdrovend maar erg bevredigend.

Seizoen 1 heb ik na 10 afleveringen afgesloten. Ik wilde graag een vervolg met metamorfose verhalen maar met een andere insteek. Seizoen 2 staat in het teken van spiritualiteit. Ik ga in gesprek met 10 spirituele practitioners met als missie om spiritualiteit toegankelijker te maken en dichterbij de luisteraar te brengen. Dit doen we onder andere aan de hand van mijn eigen spirituele reis. Ik hoop een inspirerende en informatieve serie te maken waarbij spiritualiteit van diverse kanten wordt belicht.

Ik wens je veel luisterplezier en ik hoor graag wat je van de podcast vindt. Je doet me een enorm plezier als je een review achterlaat en je abonneert zodat mijn podcast een groter bereik krijgt.

 

Onlangs was ik te gast in de Podcast, van Crisis Naar Kans, van Mandy van den Broek.

Ik vertel in de podcast over hoe een persoonlijke crisis en de Corona crisis bij mij  leidde tot een carriere switch. Wat maakte dat ik mijn hart volgde en nu mijn passie leef? Wat heeft mij door de crisis heen geholpen en wat doe ik nu?

Je hoort het in de podcast van Mandy. Luister ook eens naar andere afleveringen van de Risk management Podcast van Mandy.

 

Nieuwe afleveringen

elke 2 weken op vrijdag online

Wil je gast zijn?

meld je hier aan

Playlist Metamorphisis

Luister hier naar mijn playlist

Over Iris

Iris Sturgeon

Iris Sturgeon

Host

Mijn loopbaan startte in 1992 nadat ik de HBO Personeel en Arbeid had afgerond. Zowel als ondernemer en als werknemer heb ik gewerkt in bedrijven met verschillende grootte, omgevingen en nationaliteiten en in verschillende rollen. Ik ben een gecertificeerd DISC, Five Behaviours, Human Profiler (ICU) en TMA trainer en coach. Altijd hard gewerkt en veel geleerd…

In 2019 heb ik een jaar een time out genomen. Ingegeven door een aantal life events, ben ik na gaan denken over mijn ‘Dharma’, mijn zielsverlangen. Waar komen passie en purpose samen?  Wat wil ik toevoegen aan deze wereld?  Voor mij komen hier een aantal zaken bij elkaar. Coaching, Storytelling en Branding. Mooie woorden voor het bij elkaar brengen van mijn ervaring in het begeleiden en coachen van mensen, mijn creatieve kant, mijn kwaliteiten als ondernemer en mijn passie voor het vertellen van verhalen. Mijn kracht ligt op het vlak van inspireren, aanjagen, enthousiasmeren, luisteren en creëren.

“Het delen van je verhaal, de belangrijke veranderingen, keuzes, diepte- en hoogte-punten is helend voor jou als verteller. Daarnaast brengt het degene die het leest of hoort herkenning, wellicht erkenning van de eigen processen, maar zeker altijd plant een levensverhaal zaadjes van inspiratie.” Een citaat uit het e-book over mijn metamorfose. De aanleiding om te starten met de podcast. Benieuwd naar mijn verhaal?  Je download het hier. 

Luister Nu!

Luisteren naar de Metamorfose podcast kun je op deze website en op je favoriete podcast app.